Weduwe L.P. Boon (90) overleden

In het Vlaamse Aalst is vrijdag de 90-jarige Jeanneke Boon, weduwe van auteur Louis-Paul Boon, overleden. Dat is door de Vlaamse publieke omroep VRT bekendgemaakt. Jeanette-Charlotte De Wolf trouwde in 1936 met Boon en lanceerde diens literaire carrière door in 1942 het manuscript van zijn debuut De voorstad groeit in te sturen voor een literaire Krijnprijs. Doordat Boon die prijs won, kon hij ontsnappen aan verplichte arbeidsdienst in Duitsland. Jeanneke Boon was Boons muze en hield haar man en zoon Jo ook jaren financieel op de been door naai- en verstelwerk te verrichten. Verder typte zij het werk van Boon. In 1990 publiceerde zij haar eigen memoires. Ondanks echtelijke problemen bleven Boon en zijn vrouw tot aan de dood van de schrijver in 1979 bij elkaar.