Regisseren op afstand

Chellomedia is onderdeel van kabel-, internet- en telefoonaanbieder UPC. De nieuwe directeur Benelux wordt Jeroen Bergman (39). Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de programma's die achter de decoder zitten bij het bedrijf. Bergman, die zijn studie MBA afrondde aan Nijenrode, is ook al directeur van UPC breedband. Dat blijft hij er gewoon bij doen. Volgens hem is de competitie op de televisiemarkt op dit moment zó groot dat het gemak en het plezier van de kijkers van betaaltelevisie ,,op maat gesneden moet zijn''. Bergman: ,,Interactieve televisie is leuk voor de kijkers. Dat moeten we uitbreiden.'' Hij voelt zich, zegt hij, soms net een regisseur die vanuit zijn luie stoel de camerapositie bij films en voetbalwedstrijden kan bepalen.

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem