Popzanger Bono wil in games

De overnamestrijd rondom de Britse fabrikant van computerspelletjes Eidos neemt in hevigheid toe. Afgelopen maandag bracht de investeringsmaatschappij Elevation Partners een bod van 71 miljoen pond (102 miljoen euro) uit op Eidos, dat in fincanciële problemen verkeert. Een van de partners in de investeringsmaatschappij is Paul David Hewson, beter bekend als Bono, zanger van de Ierse popgroep U2.

Het bod van Elevation Partners was door de raad van bestuur van Eidos inmiddels goedgekeurd, maar gisteren legde de concurrerende fabrikant van games, Sci Entertainment, een bod van 76 miljoen pond (109 miljoen euro) op tafel.

Sci Entertainment, een Londens bedrijf, wil de overname gedeeltelijk financieren via de uitgave van nieuwe aandelen. Daarmee wil de onderneming 60 miljoen pond ophalen. Sci Entertainment verwacht een jaarlijkse kostenbesparing van 14 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) te kunnen realiseren als de overname van Eidos doorgaat.

Bestuursvoorzitter Mike McGarvey van Eidos heeft laten weten dat hem nog niet duidelijk is wat het bod van Sci Entertainment precies voor de aandeelhouders van Eidos zal betekenen. ,,Eidos is vier tot vijf keer zo groot als Sci. We moeten eerst weten hoe Sci van plan is de zaken te gaan managen.''

Eidos is vooral bekend van de Tomb Raider-videogames rondom de populaire vrouwelijke vechtmachine Lara Croft. Ook verkoopt het bedrijf een serie populaire voetbalgames onder de naam Championship Manager.

Maar op het moment gaat het minder voorspoedig met het bedrijf. Eerder deze maand maakte de computerspelletjesfabrikant bekend dat het over de afgelopen zes maanden een verlies heeft geboekt.

De lancering van nieuwe versies van onder meer het Tomb Raider-spel zijn vooruitgeschoven naar de zomer van dit jaar.