Opnieuw pionieren

In augustus moet de tv-zender van John de Mol gaan uitzenden. Op dit moment is men druk doende bij Talpa Media, eigenaar van de nieuwe zender, om mensen te recruteren. Een van die nieuwelingen is Jennifer Sibbing (32). Zij wordt manager programmaorganisatie. Dat houdt onder andere in dat zij ervoor moet zorgen dat de programma's precies op tijd beginnen.

Sibbing begon haar medialoopbaan in 1991 bij Sky Radio. Toen zij overstapte naar RTL 5 leerde zij Fons van Westerloo en Bart in 't Hout kennen. Beide mannen vertrokken naar SBS6. Sibbing volgde het tweetal en werd programma-assistent bij SBS6. Nadat Van Westerloo en In 't Hout daar waren vertrokken werd het volgens Sibbing ,,minder leuk''. ,,Zij zijn allebei mensen die gevoel aan een bedrijf kunnen geven. Zonder hen werd SBS bureaucratischer. De dynamiek was weg. Bij Talpa heb ik het gevoel dat ik in het begin bij SBS had, teruggevonden. Het idee onderdeel van een pioniersteam te zijn, is echt lekker. Ik heb zin om er iets van te maken.''

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem