One-stop tijdschriften

Swets & Zeitlinger is distributeur van wetenschappelijke tijdschriften. Arie Jongejan (53) is de nieuwe algemeen directeur. Het bedrijf levert de tijdschriften aan bedrijven, bibliotheken en universiteiten. Door de toenemende populariteit van internet en cd-roms loopt de vraag naar deze producten terug. Jongejan denkt dat er ,,juist op het gebied van elektronische media'' kansen liggen voor Swets. ,,Wat er niet verandert is dat professionele gebruikers behoefte blijven houden aan het zogenaamde one-stop-shop concept, waarbij de noodzakelijke tijdschriften in één keer bij de klant terechtkomen. Dat is natuurlijk ook elektronisch zeer goed toepasbaar.'' Voor zijn benoeming bij Swets & Zeitlinger werkte Arie Jongejan twintig jaar lang bij uitgeverij Elsevier. De laatste drie jaar was hij directeur van de divisie wetenschap en techniek.

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem