Steaua Boekarest hofleverancier van Roemenië

Steaua Boekarest is de hofleverancier van de Roemeense selectie voor de komende kwalificatieduels voor het wereldkampioenschap tegen Nederland (zaterdag) en Macedonië (woensdag 30 maart). De befaamde voetbalclub, die zondag door het Spaanse Villarreal werd uitgeschakeld in het UEFA-bekertoernooi, staat zeven spelers af aan de groep van 22 man. Verdediger Ogararu is debutant, de 37-jarige Munteanu is oudgediende in de grote afvaardiging van Steaua. Ajax is met twee spelers (doelman Lobont en aanvaller Mitea) vertegenwoordigd in de Roemeense ploeg. Opvallend in de selectie is de naam van Tiberiu Ghioane, middenvelder van Dinamo Kiev. Hij is hersteld van een vermeende lichte beroerte. Ook Cristian Chivu (ex-Ajax, nu AS Roma) is na een teenblessure die hem zes weken aan de kant hield weer van de partij.