Christijan Albers haalt finish in Maleisië finish wel

In Australië haalde zijn Oostenrijkse teamgenoot Patrick Friesacher de finish, nu waren de rollen bij het team van Minardi omgekeerd: Christijan Albers had zich ten doel gesteld de race uit te rijden en in Sepang voldeed hij aan die opdracht. Hij eindigde als dertiende en laatste. ,,Ik ben er blij mee dat ik de race uitgereden heb, want deze geldt als de zwaarste van het seizoen'', zei hij vanochtend vroeg na aankomst op Schiphol. Na anderhalf uur racen stapte Albers gisteren uit zijn bolide, om vervolgens meteen op de grond te gaan liggen. ,,Aan mijn conditie lag het niet. Mijn veiligheidsgordel had te strak gezeten en dat deed heel erg pijn. Ik kon niet meer blijven staan omdat ik minder bloeddoorstroming in mijn benen had gehad. Ik heb er nu nog last van.'' Vanaf de negentiende plaats kende Albers een goede start. Hij passeerde op het rechte stuk de twee Jordans en een BAR-Honda. In tegenstelling tot twee weken geleden bleef de versnellingsbak van zijn Minardi in Maleisië heel en kwam hij nu wel weg na zijn pitstops. Eenmaal over de finish bedroeg zijn achterstand op winnaar Fernando Alonso vier ronden.