Steun campagne voor referendum

Alle ministers gaan zich inzetten voor de referendumcampagne over het Europees grondwettelijk Verdrag. Het referendum wordt op 1 juni gehouden. De ministers proberen de bevolking ervan te overtuigen dat de Grondwet concrete voordelen biedt voor Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en van economie. ,,De Grondwet is niet vaag en ongrijpbaar'', aldus premier Balkenende gisteren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal begin april de tekst van de Grondwet op een tabloidkrant laten drukken en die verspreiden via gemeentehuizen, bibliotheken en postkantoren. Deze tekst staat los van de samenvatting van de Grondwet die de Onafhankelijke Referendumcommissie eind april bij iedereen per post zal laten bezorgen.

Zie ook Weblog Europa op http://weblog.nrc.nl