NCRV-voorzitter weg

Voorzitter Kees Klop is gisteren per direct opgestapt bij de NCRV. Volgens de omroep vertrekt hij om ,,persoonlijke redenen''. De omroep wil het vertrek van Klop niet verder toelichten.

Klop raakte onlangs in opspraak omdat hij in een interview zei dat al het personeel van de NCRV een cursus protestantisme moest volgen. De NCRV moest weer een ,,voluit protestants-christelijke'' omroep worden, aldus Klop in het interview met het Nederlands Dagblad. Ook kondigde hij een strenger personeelsbeleid aan. ,,We willen geen mensen meer die niet tegen zijn, maar mensen die ervoor zijn''.

Onder medewerkers ontstond onrust over de mogelijke nieuwe eisen die aan hen gesteld zouden worden. De ondernemingsraad stelde een kritische brief op. Bronnen binnen de omroepvereniging zeggen dat Klops positie door het interview onhoudbaar was geworden. Ook eerdere kritiek van Klop op actualiteitenrubriek Netwerk (KRO, NCRV en EO) is hem niet in dank afgenomen. Zijn taken worden de komende tijd waargenomen door J. Greven, oud-hoofdredacteur van dagblad Trouw.