Middelburg wil woningen bij bouwput kopen

De gemeente Middelburg heeft aangeboden twaalf woningen aan de Koningsstraat en de Korte Noordstraat te kopen. De huizen liggen aan de bouwput voor een nieuw theater en hebben door de werkzaamheden veel schade opgelopen. Mensen die hun woning niet willen verkopen aan de gemeente krijgen de schade vergoed via de verzekering, meldde de gemeente gisteravond. De verzekering vergoedt volgens het wettelijke dagwaardeprincipe. Middelburg wil de uitkering aanvullen zodat een volledig maar ook `cosmetisch' herstel kan plaatsvinden. Begin deze maand bleek de wand van de bouwput (weer eens) instabiel. De brandweer pompte de put vol water om de wand voldoende tegendruk te geven, zodat het acute gevaar voor verzakking van omliggende huizen was verdwenen. Sindsdien ligt de bouw van het theater stil.