Elk vandalisme moet in de kiem gesmoord worden 2

Met grote verbazing las ik het voorpagina-artikel `Lekker veilig treiteren'. Als inwoner en tuinder van Roelofarendsveen herken ik me totaal niet in deze berichtgeving. Het artikel is onzorgvuldig en tendentieus. Volgens redacteur Margriet Oostveen laat een aanleiding zich misschien vinden bij het bloemencorso, of rood-wit-blauw gelakte meisjesnagels, of in de mentaliteit van de tuinders in de streek. Bij het spreken over de tuinders in de streek voel ik mij gekwetst en kan ik niet spreken over een objectieve berichtgeving. Zo worden alle tuinders in Roelofarendsveen over één kam geschoren, en wordt de indruk gewekt dat er nogal nationalistisch wordt gedacht door `de tuinder'.

Misschien zou je dan als media ook kunnen zeggen dat alle Marokkanen Theo van Gogh vermoord hebben en dat lijkt mij zeker niet de bedoeling. In het artikel worden de feiten over het gemeenschapsleven in Roelofarendsveen verkeerd neergezet. Ik heb al jaren menig kermisfeest mogen meemaken en op de traditionele kermis behoren vechtpartijen zeker niet tot de folklore. Hangjongeren vieren volgens mij geen echte `Veense' kermis, het enige waarop wordt geslagen zijn `De kop van Jut' en de tonnen bij het traditionele `Tonnetje knuppelen'.

Het terroriseren van het Iraakse gezin kan op geen manier worden goedgepraat! Deze hangjongeren moeten worden gestraft en moeten beseffen dat dit gedrag niet wordt getolereerd.

    • R. van Ruiten