De Snevo's:

Nostalgie is waar het om draait op de eerste cd van De Snevo's. Dit trio rond voormalig Jack Of Hearts-zanger Fred Kienhuis en Tröckener Kecks-bassist Theo Vogelaars speelt rock'n'roll in zijn oervorm en zingt in het Nederlands. Kienhuis heeft het over voorbije liefde, voorbije jeugd en gesneefde dromen. Van de weeromstuit zingt hij ook in een taal die je aan voorbije tijden zou toeschrijven, de jaren zestig bijvoorbeeld. Zoals in het liedje `Wat Is Jouw Geheim?': ,,Jouw oogopslag is zo vol levenslust en vuur/ jij draagt geen kleren, jij draagt enkel haute couture''.

Een zeker oubollligheid zit ook in de muziek. Kienhuis heeft een prettige stoere stem en zijn gitaar vindt aardige akkoorden. Maar op dit debuut staat nauwelijks meer dan dat. De akkoorden worden niet aangekleed met een speciaal geluid of eigen vondsten. Rudimentair mag, maar dan moet er maniakaal speelplezier of andere gekte tegenover staan. Dat gebeurt hier niet en daarom valt de cd tegen. Ondanks een mooi liejde als `Het Loopt Niet Meer'.

De Snevo's

(SVR001)

    • Hester Carvalho