Salade de gésiers

Bereiding: Laat de pot met de gésiers de poulet op kamertemperatuur komen zodat het vet enigszins vloeibaar wordt. Neem dan de gekonfijte kippenmagen met een vork uit het vet en doe ze over in een bakpan. Breek de walnoten overlangs zodat smalle segmenten worden verkregen. Vermeng de slamelanges, de noten en de blokjes brood in een ruime slabak. Maak een rinse vinaigrette door azijn, zout en peper door elkaar te roeren tot het zout is opgelost. Roer er dan beide soorten olie door en proef of de saus voldoende rins is. Maak de salade aan met de vinaigrette en verdeel hem over de borden. Verwarm intussen de gésiers met het aanhangende vet in de bakpan op een vrij laag vuur tot ze door en door warm zijn. Neem ze met een vork uit de pan en verdeel ze over de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct. Het is een machtig voorgerecht dus houdt daar rekening mee.

Morgen: gerookte ribeye.

    • Florine Boucher