PSV treft Frans kampioen in kwartfinale

PSV treft de Franse kampioen Olympique Lyonnais in de kwartfinales van de strijd om de Champions League. Het team van Guus Hiddink speelt eerst in Frankrijk.

In een reactie verklaarde PSV-aanvoerder Mark van Bommel dat hij liever niet tegen een van de drie Italiaanse clubs (Juventus, AC Milan en Internazionale) had gespeeld. ,,We hebben in de voorbereiding vorig jaar een keer tegen hen gevoetbald. We wonnen met 1-0, maar dat zegt me weinig. Het is gewoon een sterke, voetballende ploeg'', verklaarde hij tegenover de NOS.

Volgens trainer Guus Hiddink is Lyon ,,niet de fijnste ploeg'' om tegen te spelen. ,,Voor velen is het team relatief onbekend. Aan andere clubs valt meer eer te behalen.'' Het voordeel dat PSV eerst uit mag spelen is volgens Hiddink niet meer zo groot als vroeger.

Bekende spelers van Olympique Lyon zijn onder anderen Sylvain Wiltord, Pernambucano Juninho en oud-Vitessespeler Mahamadou Diarra. De club is al drie jaar achtereen kampioen van Frankrijk en voert ook nu de ranglijst aan. De club viel in de vorige Europese speelronde op door Duits kampioen Werder Bremen kansloos te laten. In eigen land verloren de Duitsers met 3-0 en in Lyon kwam de uitslag zelfs uit op 7-2.

De kwartfinales worden op 5 en 6 april gespeeld en de terugwedstrijden een week later.

Net als twee jaar geleden spelen de twee Milanese topclubs tegen elkaar, al ging het toen om de kwartfinale. AC Milan schakelde Inter uit en veroverde vervolgens de Champions League. Wanneer PSV de Franse kampioensploeg uitschakelt, treft het de winnaar van de Milanese stadsderby.

In de kwartfinale, waarvoor zich voor het eerst in twaalf jaar geen Spaanse clubs hebben gekwalificeerd, treffen verder Chelsea en Bayern München elkaar. De winnaar van die confrontatie neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van Liverpool tegen Juventus. De finale vindt op 25 mei in het Turkse Istanbul plaats. Het precieze speelschema werd later vandaag bekendgemaakt.

Bij Liverpool tegen Juventus zal zonder twijfel worden stil gestaan bij de Europacupfinale van twintig jaar geleden in Brussel toen bij het zogeheten Heizeldrama 39 fans van Juventus omkwamen die werden opgejaagd door supporters van Liverpool.