Babel, Maduro en Meerdink nieuw in selectie Oranje

De selectie van het Nederlands voetbalelftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië (zaterdag 26 maart in Boekarest) en tegen Armenië (woensdag 30 maart, Eindhoven) telt drie debutanten: AZ-aanvaller Martijn Meerdink en het Ajax-duo Hedwiges Maduro en Ryan Babel. Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben keren terug bij de groep na blessures. Ook de PSV-spelers Wilfred Bouma en Phillip Cocu, die vorige maand tegen Engeland ontbraken vanwege respectievelijk griep en de naweeën van een longontsteking, zijn opgeroepen. Roy Makaay (geblesseerd), Nigel de Jong, Romeo Castelen en Ugur Yildirm (allen gepasseerd) ontbreken in de selectie van twintig man. Voor Meerdink betekent de uitnodiging zijn eerste oproep voor een vertegenwoordigend elftal. Maduro en Babel zijn al vertrouwd met het spelen in Oranje. Maduro werd vorige maand op het laatste moment overgeheveld van `onder 20' naar het Jong Oranje-elftal dat in Derby met 2-1 te sterk was voor de Engelse leeftijdgenoten. Babel droeg voor het laatst een Oranjeshirt bij de oefeninterland van `onder 20' tegen Engeland op 10 oktober vorig jaar (1-0 verlies).