Newcastle United naar kwartfinales

Net als AZ heeft Newcastle United zich geplaatst voor de kwartinales van het UEFA-Cuptoernooi. De Engelse voetbalclub versloeg gisteravond op St. James' Park tegenstander Olympiakos Piraeus met 4-0. In Griekenland had Newcastle vorige week al met 3-1 gewonnen.

De Nederlandse spits Kluivert ontbrak wegens een spierblessure. Routinier Shearer maakte achtereenvolgens zijn 190ste en 191ste treffer voor Newcastle, dat in de vorige ronde twee keer overwinnaar was van Heerenveen.

In Boekarest eindigde het UEFA-Cupduel Steaua-Villarreal in 0-0. De eerste wedstrijd in de achtste finales kon vorige week niet doorgaan wegens hevige sneeuwval in Roemenië. De return is zondag in Spanje.

Udinese heeft gisteravond voor een enorme verrassing gezorgd door AC Milan uit te schakelen in het Italiaanse bekertoernooi. De koploper van de Serie A verloor de uitwedstrijd met 4-1 na het eerste duel van de kwartfinale voor eigen publiek met 3-2 te hebben gewonnen. Udinese speelt in de halve eindstrijd tegen AS Roma, dat gisteravond Fiorentina na strafschoppen versloeg.

Milan-coach Ancelotti, die zijn basiselftal wilde sparen voor de strijd om de landstitel en de Champions League, had voor het bekerduel tegen Udinese een veredeld B-team opgesteld. De Deen Tomasson mocht het als eenzame spits proberen. De oud-Feyenoorder scoorde een kwartier voor tijd. Op dat moment stond Milan al met 2-0 achter door treffers van Laquinta en Mauri. Na rust kwam de Nederlander Seedorf in het veld. Hij kon Milan ook niet aan de bekerwinst helpen. Di Michele (strafschop) en Mauri beslisten het duel in het voordeel van Udinese.

Tottenham Hotspur heeft opnieuw een nederlaag geleden. Drie dagen na de uitschakeling voor de FA Cup tegen Newcastle United verloor de ploeg van de Nederlandse trainer Jol gisteravond in de Engelse voetbalcompetitie van Charlton Athletic. De Londense derby eindigde door treffers van Young en Murphy in 2-0.

Liverpool stelde de supporters op Anfield Road teleur met een 0-0 gelijkspel tegen Blackburn Rovers. The Reds blijven vijfde in de Premier League, met zeven punten achterstand op stadgenoot en aartsrivaal Everton.