Retailman in hart en nieren

Maarten Dorhout Mees (47) noemt zichzelf een `retailman' in hart en nieren. ,,Retail is mijn passie'', zegt Mees, die al twintig jaar bij supermarktconcern Ahold werkt en onlangs is benoemd tot algemeen directeur van drogisterijketen Etos. Mees was tot voor kort directeur van de Gall & Gall slijters, net als Etos en Albert Heijn onderdeel van de Nederlandse Ahold Arena. ,,Het maakt mij niet uit of ik nou dranken of drogisterijproducten verkoop, zolang ik maar dicht op de markt zit. Ik werk liever niet vanaf een afstandje op concernniveau, ik wil juist elke dag met de klant en met het assortiment bezig zijn.'' Hoewel Gall & Gall meer winkels (500) heeft dan Etos (430), ziet Mees zijn overstap naar de drogist toch als ,,een mooie promotie'', gezien de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en de complexiteit van het assortiment. Het mooie van Etos, zegt Mees, is dat de winkel zijn klanten gedurende hun hele leven bedient. ,,Jonge meiden komen hier voor schoonheidsproducten, zodra ze kinderen krijgen komen ze voor onze babyproducten en op latere leeftijd hebben we gezondheidsproducten waar ze misschien behoefte aan hebben.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot