Gesprekken met klanten

Mees' opvolger als algemeen directeur van Gall & Gall is Wouter Kolk (38), die ook al ruim dertien jaar bij Ahold werkt. ,,Ik ben bij Albert Heijn in Amsterdam gekomen als onderdeel van mijn opleiding als management trainee.'' Sindsdien vervulde hij verschillende functies binnen Ahold, onder andere op het gebied van marketing en als regiomanager. ,,Ik heb zowel uitvoering als strategie-ontwikkeling gedaan, en dat komt nu samen in mijn nieuwe functie bij Gall & Gall.'' De slijterijketen werkt volgens Kolk nauw samen met Etos en Albert Heijn. ,,We willen samen de markt benaderen en elkaar zo veel mogelijk aanvullen.'' Als voorbeeld noemt hij de speciaalbieren, die door de prijsverlagingen bij de supermarkten wat onder druk zijn komen te staan. ,,Bij Gall & Gall is er juist wel ruimte voor deze bijzondere biersoorten.'' Kolk begint pas eind april bij Gall & Gall en moet het bedrijf zelf daarom nog leren kennen. ,,Ik ga uitgebreid met klanten van Gall & Gall praten, gewoon in de winkel en in groepsgesprekken, om er achter te komen hoe zij onze winkels eigenlijk zien.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot