Galeriehouder Van Beijeren dood

Geert van Beijeren (1933), een van de oprichters van de legendarische galerie Art & Project, is vorige week overleden aan een hartstilstand. Hij is 71 jaar geworden. Van Beijeren, die in de jaren zestig conservator was in respectievelijk het Stedelijk Museum en Museum Boijmans Van Beuningen, begon in 1968 onder de naam Art & Project kunst te laten zien in de voorkamer van zijn woonhuis in Amsterdam-Zuid. Samen met zijn partner Adriaan van Ravesteijn organiseerde hij in de jaren zeventig en tachtig tentoonstellingen met werk van conceptuele kunstenaars als Lawrende Weiner, Joseph Kosuth, Jan Dibbets en Stanley Brouwn. Eerst op verschillende locaties in Amsterdam, en vanaf 1990 in een groot pand in Slootdorp. In 1998 stopten Van Beijeren en Van Ravesteijn met Art & Project. Hun grote collectie beeldhouwwerken gaven zij in permanente bruikleen aan het Rijksmuseum Twenthe in Enschede.