Bollywoodster Kapoor betrapt

Filmmakers in India hebben gisteren opgeroepen tot een boycot van de acteur Shakti Kapoor. Dit hebben zij gedaan nadat een lokaal tv-station in Bombay opnamen had uitgezonden van Kapoor die een vrouw zijn diensten aanbiedt in de filmwereld, in ruil voor seksuele diensten van haar. Nadien probeerde Kapoor zich eruit te redden door te beweren dat dit soort transacties in `Bollywood' niet ongebruikelijk zijn. De Indiase vereniging van film- en televisieproducenten adviseert haar leden Shakti Kapoor niet meer in te huren voor enig acteerwerk, liet secretaris-generaal Supran Sen weten.

Kapoor is een vertrouwd gezicht in Indiase mainstreamfilms, in zowel komische als schurkenrollen. Hij rijgt zijn rollen in het Bollywood-systeem aaneen: zeven in 2004 alleen al. De vrouw aan wie hij zijn diensten aanbood heeft haar rol overigens ook geacteerd: zij is een journaliste die zich voordeed als aspirant-actrice.

Kapoor zei ter verontschuldiging dat hij veel Bollywood actrices kent met soortgelijke ervaringen voor zij beroemd werden. Supran Sen reageerde in een verklaring vernietigend: ,,Shakti Kapoor is volkomen onverantwoordelijk in zowel zijn gedrag als zijn uitlatingen en moet publiekelijk excuses aanbeiden aan alle mensen die hij hiermee heeft beledigd. Tegenover persbureau Reuters verklaarde Kapoor dat hij zich al heeft verontschuldigd bij alle acteurs en actrices die in de reportage werden genoemd. De vereniging van producenten beraadt zich nog op de vraag of nu de boycot van Kapoor kan worden opgeheven.