Trainer Vloet van Roda naar Sparta

Wiljan Vloet is vanaf volgend seizoen de nieuwe voetbaltrainer van Sparta. De scheidende oefenmeester van Roda JC is vandaag met de koploper van de eerste divisie een contract overeengekomen voor de komende twee speeljaren.

De 42-jarige Vloet wordt bij Sparta de opvolger van de succesvolle trainer Mike Snoei, die ondanks goede resulaten eerder dit seizoen te horen kreeg dat zijn contract niet wordt verlengd. Snoei zou niet goed communiceren met de clubleiding. Eerder is een overgang van Henk van Stee, hoofd opleidingen bij Feyenoord, naar Sparta afgeketst omdat de buurman uit Rotterdam-Zuid niet aan een overgang wilde meewerken.

Vloet is bezig aan zijn derde en laatste speeljaar bij Roda JC. In Kerkrade kwam hij dit seizoen steeds meer onder druk te staan, wegens de teleurstellende resultaten van de Limburgse middenmoter. Roda JC, dat momenteel elfde staat, heeft zich onder zijn leiding nooit kunnen plaatsen voor het UEFA-Cuptoernooi, ondanks de ambitieuze plannen van de club.

Vloet was daarvoor trainer van FC Den Bosch, waarmee hij promotie naar de eredivisie bewerkstelligde. Bij de Brabantse club maakte hij in 2001 zijn debuut als profcoach. Daarvoor was hij als trainer achtereenvolgens werkzaam bij de amateurs van Heusden, Dijka Steenwijk, JVC '31, Sparta '25 en OJC Rosmalen. Als speler was Vloet actief bij de amateurs van Schijnsel, Heerenveen en Dijka Steenwijk.

De kans is groot dat Vloet werkzaam blijft in de eredivisie. Sparta, dat gisteravond met 4-1 won bij FC Volendam, heeft in de eerste divisie zes punten voorsprong op nummer twee Heracles, dat nog een inhaalwedstrijd te goed heeft.