Ajax gaat nu nog op zoek naar technisch directeur en hoofd opleidingen

Na de aanstelling van trainer/coach Danny Blind gaat de Amsterdamse voetbalclub Ajax nog op zoek naar een technisch directeur en een hoofd jeugdopleiding. Beide personen zullen waarschijnlijk van buiten de club komen. Het is misschien niet helemaal logisch dat er pas in deze volgorde naar een technische baas wordt gezocht, maar de aanstelling van hoofdtrainer had bij de leidinggevenden de hoogste prioriteit. Blind wordt gekend in de opvulling van de vacature van technisch directeur, die ook zijn goedkeuring moet dragen. Vorig najaar vertrok Louis van Gaal als `TD', uit onvrede met het algemene beleid bij Ajax. Voorzitter John Jaakke van Ajax stelde gisteren, tijdens de presentatie van de nieuwe trainer in de Amsterdam Arena, dat de taakomschrijving van de technisch directeur wellicht wordt aangepast aan de nieuwe kandidaat. Tot nog toe is Ajax er niet in geslaagd een geschikte persoon voor deze baan te vinden. ,,Ze moeten ook maar net vrij zijn en het willen'', aldus Jaakke.

Algemeen directeur Arie van Eijden kondigde aan dat Ajax binnen afzienbare tijd een opvolger voor Blind op opleidingscentrum `De Toekomst' zal aanstellen. ,,Want de jeugdopleiding is de aorta van de vereniging'', zei Van Eijden.