Onderzoek dood rapper afgesloten

De Amerikaanse federale recherchedienst FBI heeft het onderzoek naar de moord in 1997 op de rapper Notorious B.I.G. afgesloten. De FBI onderzocht onder meer de mogelijkheid dat een corrupte politieagent bij de zaak betrokken zou zijn, maar heeft besloten dat daarvoor niet voldoende bewijs is.

Notorious B.I.G., die ook bekend stond als Biggie Smalls maar eigenlijk Christopher Wallace heette, werd op 9 maart 1997 doodgeschoten vanuit een voorbijrijdende auto. Honderden fans waren getuige van de moord op de 24-jarige artiest. Zes maanden eerder was Wallaces grootste rivaal Tupac Shakur (2Pac) ook al vermoord.

Jarenlang deden geruchten de ronde dat beide moorden voortkwamen uit een vete tussen twee groepen rappers uit New York en Los Angeles, die elkaar al jarenlang bestookten met beledigingen en bedreigingen. Ook daarvoor is echter geen sluitend bewijs gevonden.