Jazzfoto's te koop aangeboden

De voormalige jazzjournalist en producent Frank Driggs (75) biedt zijn collectie jazzfoto's in zijn geheel te koop aan. Driggs begon vijftig jaar geleden met het kopen van jazzfoto's van verzamelaars. Toen bekend werd dat hij een belangrijk verzamelaar was, stuurden jazzmusici hem ook zelf foto's toe. Dat leidde tot een collectie van bijna 80.000 foto's, met oudste exemplaren uit 1898 tot foto's van recenter datum. Alleen al van Louis Armstrong bezit Driggs meer dan duizend afbeeldingen. Driggs wil dat iemand anders de zorg over de collectie op zich neemt, omdat hij zich volledig wil concentreren op zijn schrijverschap. De waarde wordt geschat op 1 miljoen dollar, waardoor het Smithsonian Institute en Lincoln Center als kopers moesten afhaken. Driggs gaat niet adverteren met zijn foto's: ,,De mensen vinden me wel.''