Gewonden in Zagreb bij rellen rond handbalduel

Een rechter van het hooggerechtshof uit Servië-Montenegro, een Kroatische politieman en drie Servische journalisten zijn gisteren gewond geraakt bij ongeregeldheden in de Kroatische hoofdstad Zagreb rondom een handbalwedstrijd tussen Zagreb Badel en Partizan Belgrado. Een bus met Servische journalisten werd bekogeld door Kroatische fans en daarbij werd de achterruit stukgegooid. daarbij bleven de verslaggevers ongedeerd. Maar toen hun bus voor een rood stoplicht stond, werden de journalisten aangevallen door fans met knuppels. Drie journalisten raakten daarbij gewond, van wie één ernstig. Even later werd een minibus met autoriteiten uit Servië-Montenegro door de relschoppers aangevallen. Het handbalduel begon ruim een uur te laat. De spelers uit Belgrado weigerden aanvankelijk de wedstrijd te spelen. Zagreb versloeg Belgrado met 22-18.