Dirk Kuijt laat gevoel spreken: tot 2009 in Kuip

Aanvaller Dirk Kuijt van Feyenoord heeft gisteren zijn contract met vier jaar verlengd. De topscorer van de eredivisie (22 treffers) is tot medio 2009 gebonden aan de Rotterdamse club. ,,Ik heb mijn gevoel laten spreken'', liet de 24-jarige international na het gewonnen thuisduel tegen Roda JC (4-1) weten.

Kuijt vindt dat hij eigenlijk toe is aan spelen in de Champions League, maar hij heeft geduld. ,,Het is 99 procent zeker dat Feyenoord volgend seizoen niet in de Champions League speelt. Niet alles wat je wilt, bereik je meteen.''

De spits, die in 2003 van FC Utrecht naar De Kuip overstapte en toen een contract tot medio 2007 tekende, gaf toe dat niets in het (voetbal)leven zeker is. ,,Ooit hoop ik bij een Europese topclub te spelen. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de Spaanse of Engelse competitie. Maar ik heb geen zin te wachten tot een club van mijn dromen zich aandient.''

Kuijt, op wie Feyenoord tijdens de winterstop nog een bod van 10 miljoen euro van Liverpool afsloeg, behoorde niet tot de best betaalde spelers in Rotterdam-Zuid. Met het nieuwe contract, dat officieel pas 1 juli ingaat, bereikt de publieksspeler wel het salarisplafond bij Feyenoord. Inhoudelijk wilden beide partijen niet ingaan op de overeenkomst.