De Breij breekt show af

Cabaretière Claudia de Breij heeft zaterdagavond, tien minuten na de pauze, haar optreden in cultureel centrum Stroud in Putten afgebroken. Ze liep van het podium af nadat een ,,oudere mevrouw'' met een videocamera weigerde te stoppen met het opnemen van de voorstelling. Volgens haar impresariaat heeft De Breij eerst een paar keer geprobeerd de bezoekster ,,op cabaretwijze te laten stoppen met filmen.'' Daarna zei ze: ,,Je kunt nu die camera inleveren, anders stop ik.'' Toen ook dat geen resultaat had, liep ze weg.

Claudia de Breij, ook bekend als presentatrice op radio en tv, speelde naar eigen zeggen ,,een toch al gespannen voorstelling''. Eerder waren in Putten gekuiste exemplaren opgehangen van het affiche voor haar Claudia zuigt, waarop ze naakt is afgebeeld als een naar een appel reikende Eva in het paradijs. Na overleg verscheen vorige week alsnog de originele versie van het affiche in Putten.

De Breij heeft het Puttense publiek haar cd Niet alleen aangeboden om ,,de pijn'' van de ontbrekende veertig minuten te verzachten. Volgens het impresariaat Frans Rühl had de leiding van het theater eerder moeten ingrijpen. Op zijn website geeft Rühl alle cabaretiers het advies: ,,Haal Putten van je speellijst.''