Topfuncties in deeltijd

Daan Diederiks hoort een opmerkelijk emancipatoir geluid van een minister op internationale vrouwendag

,,Elke toppositie kan in deeltijd vervuld worden.'' Dat zei minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken afgelopen dinsdag tijdens een FNV-bijeenkomst ter gelegenheid van internationale vrouwendag in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Zelfs het ministerschap kan volgens hem in deeltijd. Integratieminister Rita Verdonk, ook aanwezig, reageerde desgevraagd verbaasd en zei dat zij het in de ministerraad met hem op zou nemen.

Uit de emancipatiemonitor 2004 van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat 58 procent van de werkgevers vindt dat deeltijdfuncties en leidinggevende posities niet samengaan. En 45 procent vindt dat medewerkers die carrière willen maken voltijds beschikbaar moeten zijn.

    • Daan Diederiks