Kidnap moeder Fabiano

De moeder van de Braziliaanse topvoetballer Luis Fabiano is gisteren in haar woonplaats Campinas ontvoerd. Dit heeft de politie bevestigd.

De ontvoering lijkt niet op zichzelf te staan, want het is al de derde keer in een paar maanden dat een moeder van een Braziliaanse topvoetballer wordt ontvoerd.

Luis Fabiano kwam vorig jaar over van São Paulo naar het Portugese FC Porto. In Brazilië behoort hij tot de bekendste (en gefortuneerde) voetballers: in 2002 was hij (gedeeld) topscorer in de Braziliaanse competitie. De politie wilde gisteren niet zeggen of er door de ontvoerders een losprijs is geëist.

Vorige maand werd de moeder van aanvaller Grafite van São Paulo ontvoerd. Zij werd na één dag door de politie bevrijd, zonder dat er een losprijs werd betaald.

De moeder van Robinho van voetbalclub Santos werd 41 dagen vastgehouden alvorens ze werd bevrijd. Bekend is dat Robinho, die recentelijk nog door PSV werd begeerd, een losprijs is betaald, maar de omvang is nooit naar buiten gekomen.