Alles Dalí

Omvangrijke expositie met werk van de Spaanse surrealist Salvador Dalí in museum Boijmans van Beuningen. Schilderijen, foto's, objecten, stoffen, jurken, flessen, tekeningen en ontwerpen, meer dan vierhonderd in totaal.

,,Deze tentoonstelling voegt zich zo naadloos naar het beeld dat Dalí van zichzelf schiep dat je over hemzelf zelf niets wijzer wordt. Het is al opgemerkt: Dalí schiep zijn eigen mythe, en wie die mythe klakkeloos volgt, trapt in de meest voor de hand liggende val: dat de ware mythomaan zijn verhaal altijd boven de waarheid stelt. [...] Met iedere foto, ieder beeld, iedere parfumfles, wordt zijn duivelse grijnslach breder.''

Hans den Hartog Jager, 11 maart 2005

T/m 12 juni in Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di. t/m zo. 11-18u. www.alldali.org

cccCC