Sekteleider vast voor hulp Pinochet (Gerectificeerd)

De Duitse neonazi en sekteleider Paul Schäfer, gezocht wegens pedofilie en betrokkenheid bij martelingen van tegenstanders van de Chileense dictator Pinochet, is gisteren vlakbij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gearresteerd. Schäfer stichtte in 1961 met een groep Duitse families in Chili de sektarische landbouwgemeenschap `Colonia Dignidad'. Hij was sinds 1997 op de vlucht omdat er een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd wegens seksueel misbruik van 26 kinderen in de gemeenschap. De sekteleider werd daarvoor bij verstek veroordeeld. Hij is ook beschuldigd van medeplichtigheid bij de ontvoering van een politiek gevangene tijdens de dictatuur van Pinochet (1973-1990).

Rectificatie

Paul Schäfer

In de artikelen Sekteleider vast voor hulp Pinochet (11 maart, pagina 4) en Neonazi Schäfer uitgeleverd (14 maart, pagina 4) wordt sekteleider Paul Schäfer als neonazi aangeduid. Bedoeld was: oud-nazi.