Salade van bietjes

Roer de ingrediënten voor deze salade voor 4 personen op het laatste moment door elkaar. Dat voorkomt dat de verschillende dingen allemaal rood van kleur en onherkenbaar worden. Pel de bietjes en snijd ze in blokjes. Snijd de geschilde komkommer in blokjes. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in smalle reepjes. Snijd de gepelde uien in zeer dunne ringen. Rasp de geschilde gemberwortel. Rooster de sesamzaadjes in enkele druppels olie in een koekenpan lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kom. Roer olijfolie, wijnazijn en sojasaus door elkaar. Schep in een slakom de biet, komkommer, bleekselderij, ui en geraspte gemberwortel door elkaar. Schep de vinaigrette erdoor en bestrooi de salade met de sesamzaadjes, versgemalen peper en bieslook.

Morgen: zeeduivel.

    • Anne Scheepmaker