Italiaanse rivaal ABN Amro breidt macht uit

De belangrijkste tegenstrever van ABN Amro in de strijd om de Italiaanse bank Antonveneta heeft voor het eerst bevestigd dat zij bewust werkt aan het vestevigen van haar machtsbasis bij Antonveneta. De Italiaanse bank Banca Populare di Lodi maakte bekend dat zij haar belang in Antonveneta heeft uitgebreid van 2 naar 5 procent. Vanochtend meldde de Italiaanse krant La Repubblica dat de Italiaanse centrale bank zou hebben ingestemd met een belang van 10 procent. ABN Amro houdt momenteel 12,7 procent in Antonveneta en is in een machtsstrijd terechtgekomen doordat een pact met andere aandeelhouders van Antonveneta afloopt. De bank overweegt een bod op geheel Antonveneta, maar de Italiaanse centrale bank heeft overnames door buitenlandse banken in Italië tot nu toe afgewezen.