REGIOVOORKEUR

ALMERE

Expositie

In het kader van de Boekenweek organiseert Cultureel Centrum Corrosia de tentoonstelling Geen zee te hoog, over toekomst en verleden van Flevoland. Naast de werken van vijftien beeldend kunstenaars zijn ook bodemschatten te zien die in bruikleen gegeven zijn door het Nieuw Land Erfgoed Centrum uit Lelystad, en worden originele tekeningen getoond van de futurologen Robbert en Rudolf Das.

Geen zee te hoog. T/m 3 april in Cultureel Centrum Corrosia, Markt 7-11, Almere Haven. Di t/m zo 12-17u. Inl 036-5215069 & www.corrosia.nl

DEN HAAG

Lezing

Schrijfster Rosita Steenbeek houdt 17 mrt (20u) een lezing getiteld `Godsdienst in ernst en scherts'.

Kloosterkerk, Lange Voorhout 2-4. Inl 070-3461576.

HAARLEM

Binnenduinen

De tentoonstelling Binnenduinrand, de tuin van Haarlem' in het ABC Architectuurcentrum brengt het Westelijk Tuinbouwgebied in kaart. De laatste decennia heeft dit laatste stukje binnenduinrand van Haarlem veel van zijn oorspronkelijke open karakter verloren. De werkgroep Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem ijvert al jaren voor natuurontwikkeling in het gebied, en wil de inwoners van Haarlem met deze expositie wijzen op de schoonheid van hun `voortuin'.

Binnenduinrand, de tuin van Haarlem. T/m 20 april in ABC Architectuurcentrum, Groot Heiligland 47, Haarlem. Di t/m za 12-17u, zo 13-17u. Inl 023-5340584 & www.architectuurhaarlem.nl

Carver Flarden uit het geheugen van een dame. Maar of het werkelijk alleen haar geheugen is, daar zijn ze nog niet helemaal uit. Het zou net zo goed het geheugen van alle vier de personages kunnen zijn. Toneelgroep Carver maakt met Lapidarium wederom een losse, associatieve voorstelling met een dromerige sfeer, net als Zuur en Het weer. Het collectief is inmiddels vervangen door de alleenheerschappij van Beppie Melissen die uit een vaste poule van medespelers put. Oud-Carverleden René van `t Hof en Leny Brederveld doen dit keer niet mee, maar wel Helmert Woudenberg, Joke Tjalsma en Jim van der Woude.

9-19 maart Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9. Inl 023-517 3900 of www.toneelschuur.nl.

LEIDEN

Kasimir en Karoline Gezelschap Els inc. brengt het toneelstuk Kasimir en Karoline van Ödön von Horváth (1901-1938), over een gedoemde liefde op een kermis. Als juffrouw Karoline hoort dat haar verloofde Kasimir werkloos is geworden, papt ze aan met heren die meer bieden.

De kermis verandert in een parabel van onze sletterige maatschappij. Regisseur Arie de Mol leert ons een lesje over vals bewustzijn en vals vermaak - en vermaakt ons intussen kostelijk.

11-12 maart LAK-theater, Cleveringaplaats 1. Inl 071-512 4890 of www.laktheater.nl

UTRECHT

Recital

De pianisten Enrico Pace en Igor Roma geven 15 maart 20u15 in MC Vredenburg een recital met muziek van Messiaen (Visions de l'amen), Holst, Schumann, Liszt (Concerto pathétique) en Rachmaninov.

Lezingen

Tumult organiseert 15 mrt (20u) het debat `De kunst voorbij. Is engagement achterhaald?'

Olv Chris Keulemans discussieren o.a. Eric de Vroedt, en Jeroen Jongeneel, Rutger Pontzen en Hany Abu Assad.

Louis Hartlooper Complex. Tolsteegbrug 1. Inl 030-2332430 & www.tumultdebat.nl

Jan Besteman (Universiteit van Amsterdam) spreekt 16 mrt (14u) over `Vikingen in Nederland'. Ihkv Vikingen!

Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10. Inl 030-2362362 & www.centraalmuseum.nl