McDonald's wijst op belang van sportbeoefening

Het Amerikaanse hamburgerconcern McDonald's gaat op de sportieve toer. Binnenkort wijst de onderneming, die veel kritiek heeft gekregen op het ongezonde voedsel dat het verkoopt, in een grote reclamecampagne niet alleen op haar hamburgers, maar ook op de noodzaak om te sporten. McDonald`s schakelt onder meer de tenniszusjes Serena en Venus Williams in om een actief leven te promoten. Ook is de onderneming, die in 119 landen actief is, van plan met de nationale olympische comités van deze landen samen te gaan werken. Op de verpakkingen van de maaltijden komen adviezen voor een gezonde levenswijze te staan. Salades, die in meerdere landen aan het menu zijn toegevoegd, moesten het imago van de vette hap al verbeteren. In Europa heeft dat niet geholpen. Daar ging de omzet van McDonald`s de afgelopen maand met 3,4 procent achteruit. Over de hele wereld wist het concern in februari nog wel 1,6 procent meer om te zetten dan in februari van 2003.