Juventus wint na verlenging van zwak Real

Real Madrid is uitgeschakeld in de Champions League. De Spaanse sterrenploeg verloor na verlenging met 2-0 van Juventus. Arsenal werd uitgeschakeld door Bayern en Leverkusen verloor van Liverpool.

Door de nederlaag van Real Madrid is het Spaanse voetbal niet meer vertegenwoordigd in de Champions League. Een dag na het spectaculaire 4-2 verlies van Barcelona bij Chelsea ging de `Koninklijke' veel minder eervol onderuit in Turijn. Twee andere Spaanse topclubs, Valencia en Deportivo, waren eerder op een zijspoor gezet.

Real Madrid, negenvoudig winnaar van de Europa Cup 1, kon de 1-0 voorsprong uit de `heenwedstrijd' in Madrid niet vasthouden. Invaller Trézéguet zette Juventus gisteravond een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd met een acrobatische omhaal op een 1-0 voorsprong. Zalayeta maakte aan het eind van de tweede verlenging de winnende treffer.

Op dat moment speelden beide teams met tien man. Ronaldo was even daarvoor uit het veld gestuurd wegens natrappen na een overtreding van Tacchinardi, die eveneens een rode kaart kreeg. Ronaldo was in positieve zin opgevallen met een schot op de paal, waarmee hij Real bijna in veilige haven schoot. ,,Ik ben stom geweest'', citeerde de Madrileense krant Marca de boosdoener vanmorgen.

Nog belangrijker dan de rode kaart voor Ronaldo was het uitvallen van Zidane, die net hersteld van een spierblessure na ruim een uur spelen moegestreden naar de kant ging. Onder zijn leiding was Real nauwelijks in de problemen gekomen tegen Juventus, dat hartstochtelijk maar ongevaarlijk ten aanval trok. De oplopende spanning vergoedde het zwakke spel van beide ploegen.

In Londen kwam Bayern München met de schrik vrij tegen Arsenal. De Duitse kampioen verdedigde een 3-1 voorsprong tegen de Engelse kampioen. De 1-0 zege op Highbury was voor Arsenal niet voldoende voor een plaats bij de laatste acht. De Franse succestrainer Wenger wacht nog altijd op zijn eerste Europese hoofdprijs in dienst van The Gunners.

Arsenal en Bayern leverden een keihard gevecht. Met name de Duitse spelmaker Ballack. Hij beging de smerigste overtredingen. Arbiter De Santis trok zeven keer een gele kaart. Bergkamp van Arsenal mocht blij dat een zware overtreding met uitgestoken benen niet met een rode kaart bestraft werd. Doelpuntenmaker Henry miste kansen op een tweede treffer. De Duitse keepers Kahn (Bayern) en Lehmann (Arsenal) verkeerden in grote vorm.

Bayer Leverkusen-FC Liverpool eindigde net als twee weken geleden op Anfield Road in een 3-1 zege voor The Reds. Luis Garcia scoorde twee keer voor Liverpool, dat sinds de invoering van de Champions League in 1992 nooit verder is gekomen dan de kwartfinales.