Miljoenen nummers per dag

Dagelijks zoeken zo'n twee miljoen mensen een telefoonnummer op. Ongeveer een kwart daarvan doet dat via de computer (internet of cd-rom). Bij de Telefoongids BV zijn de electronische activiteiten ondergebracht bij E-Media. Marcel van der Molen (47) wordt manager bij dat bedrijf en gaat zich vooral richten op nieuwe strategieën en producten. Toen Van der Molen nog zijn eigen reclame- en adviesbureau had, werkte hij al enige tijd als consultant voor de telefoongids. ,,In die tijd heb ik gezien dat er veel ruimte en aandacht is voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo ben ik nu bezig met `click en contact'. Als je dan een telefoonnummer aanklikt op de site van de Telefoongids wordt je telefoon geactiveerd. Dat is eigelijk een voorloper van het direct bellen over internet (voice over IP).''

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem