Leren kussen van cupido Will Smith

In deze moderne maakbare tijden is het al lang niet meer genoeg dat Cupido zijn pijlen afschiet. Hitch, de date doctor moet er aan te pas te komen om Cupido's favorieten te helpen zodat die pijlen ook werkelijk doel treffen.

In dit geval gaat het om de `beautiful losers' waar Hollywood heden ten dage zo graag films over maakt: de schlemielen en de sukkels, de grijze muizen van Manhattan, maar hé, zij hebben ook recht op liefde. Dus leert Will Smiths Hitch ze kussen en vleien, met alle kreetjes en gilletjes die we van hem gewend zijn.

Hitch is een date movie, een al te Amerikaanse concept dat de wetten van de romantische komedie graag moralistisch interpreteert. Liefde ligt niet in mensenhanden, wil deze film van debuterend scenarioschrijver Kevin Bisch en regisseur van dienst Andy Tennant eigenlijk zeggen, al komt-ie ook niet voor niets. Dat blijkt wel als flierefluiter Hitch zelf op vrijersvoeten moet. Er zijn nou eenmaal geen mathematische wetten voor de juiste hoek van waaruit je iemand moet kussen. Vrouwen zijn niet de voorspelbare factor, maar de onbekende in zijn vergelijking.

Het dichtgetimmerde concept van Hitch laat weinig ruimte voor verrassingen of echte uitbarstingen van Will Smiths ongerijmdheid. Op zijn naam zweven dit soort films de Atlantische oceaan over, om zijn faam willen we in het gunstigste geval om deze film glimlachen.

Hitch. Regie: Andy Tennant. Met: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Amber Valletta, Julie Ann Emery. In: 93 bioscopen.

    • Dana Linssen