Boetes Groninger Stadsschouwburg (Gerectificeerd)

Directeur Thom van der Goot van de Stadsschouwburg in Groningen, het hoofd van de facilitaire dienst en de aannemer die een illegale verbouwing uitvoerde in het theater, hebben een boete betaald om onder verdere vervolging uit te komen. In augustus vorig jaar werd de Stadsschouwburg, een rijksmonument, verbouwd zonder bouwvergunning. Ook de vereiste toestemming van Monumentenzorg ontbrak. De directeur en het hoofd facilitaire dienst betalen elk 1.000 euro, de aannemer 3.000 euro. Bij de verbouwing werd onder meer een vloer in de videfoyer gelegd, waardoor een plafondschildering van kunstenares Ingrid Verbeek vanuit de hal niet meer te zien was.

Rectificatie

De beeldend kunstenaar die een conflict heeft met de gemeente en de Stadsschouwburg van Groningen over een plafondschildering, heet Irene Verbeek, en niet Ingrid Verbeek zoals deze krant meldde in het artikel Boetes Groninger Stadsschouwburg (9 maart, pagina 9).