Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Portret van Necla Kelek, Duitse van Turkse afkomst, die een boek schreef over het gebrek aan integratie van de moslimgemeenschap in Duitsland. Volgens Kelek is het integratieprobleem te wijten aan zogeheten `importbruiden' die uit Turkije worden gehaald en het Duits niet machtig zijn. Ned.2, 18.25-19.05u.

Netwerk. Aandacht voor het Afghanistan-debat en een reportage over de illegale bankactiviteiten van Kingdom Financial Services. Deze dienst belooft rendementen die oplopen tot 50 procent. Ned.1, 20.30-21.05u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden: De keizerinnen. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.50-21.30u

Insects from hell. In de eerste aflevering van een tweede reeks tracht insectendeskundige Jake Willers onbekende geheimen in de wereld van geleedpotigen te onthullen. Met vanavond onder andere kevers die gebruikt worden voor brandpreventie en waarschuwingssystemen. National Geographic, 21.00-22.00u.

Histories: Auschwitz. Vijfde van zes delen over het vernietigingskamp Auschwitz behandelt de periode van maart 1944 tot december 1944 en gaat over de methodes waarmee de nazi's grof geld verdienden aan de Endlösung. Canvas, 23.50-0.40u.

PRAATPROGRAMMA

Barend & Van Dorp. Gesprek met directeur Bart-Jan Spruyt, directeur van het platform voor conservatieve gedachtevorming, de Edmund Burke Stichting. Verder treedt zangeres Ellen ten Damme op. RTL4, 22.50-24.00u.

AMUSEMENT & SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de wedstrijd in de Champions League tussen Chelsea en Barcelona. Johan Cruijff analyseert de partij. Na deze wedstrijd samenvattingen van de andere gespeelde wedstrijden, waaronder AC Milan-Manchester United en Olympique Lyon-Werder Bremen. Ned.2, 19.50-23.40u.

AEGON IJsgala. Rechtstreeks uit het Thialf-ijsstadion de afsluiting van het schaatsseizoen. Vele Nederlandse en buitenlandse schaatstoppers van nu en uit het verleden rijden wedstrijden, afgewisseld met optredens van diverse artiesten. Ook worden de Ard Schenk Awards uitgereikt aan de beste mannelijke en vrouwelijke schaatser en schaatsploeg. SBS6, 20.00-22.30u.

Tattoos en piercings. Eerste deel van een serie waarin Nederlanders over hun tatoeages vertellen. Veronica, 22.25-23.00u.

MULTICULTUREEL

Premtime. Advocaat Prem Radakishun besteedt aandacht aan het spreidingbeleid van achterstandskinderen op de basisscholen in Tiel, moslims en orgaandonaties en buikdanseres Kaouthar Darmoni die Nederlandse vrouwen buikdansen leert. Ned.3, 21.30-22.00u.

FILM

Kingdom Come (Doug McHenry, 2001, VS). In tragikomedie naar toneelstuk Dearly Departed vechten diverse subplots om aandacht wanneer familieleden bijeenkomen na de dood van de man van Whoopi Goldberg. RTL5, 20.30-22.20u.

Spy Hard (Rick Friedberg, 1996, VS). Slappe parodie op het op zichzelf reeds satirische James-Bond-genre, volgens het stramien van Airplane!. Met Leslie Nielsen en veel onderbroekenlol. Veronica, 20.30-22.00u., met reclame.

Tactical Assault (Mak Griffiths, 1998, VS). Ondermaatse oorlogsthriller met Rutger Hauer en Robert Patrick als rivaliserende piloten in Kosovo. BBC1, 0.25-1.55u.

Stealing Beauty (Bernardo Bertolucci, 1995, Italië/Engeland/Frankrijk). Sensitief en ontspannen werkstuk van Bertolucci voert ons naar Engelse kunstenaars, die vrijwillig uitweken naar een villa in het lome Toscane. Onder hun gretig toeziend oog én dat van de voyeuristische camera leert de mooie Newyorkse Lucy (Liv Tylor) de liefde en haar echte vader kennen. BBC2, 0.50-2.45u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met copywriter Jaap Toorenaar die al 30 jaar in het vak zit. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur

het `Bal der geweigerden' in Paradiso met optredens van o.a. Erik Jan Harmens, Eus, Micha Wertheim e

n Thomas Verbogt. Na tienen een sfeerverslag van het alternatieve boekenbal met interviews en

optredens. 747AM, 21.02-23.00u.

Casa luna. Schrijfster Nelleke Noordervliet praat over vrouwen, literatuur, de boekenweek en haar pas verschenen boek Altijd Roomboter. Radio 1, 0.04-0.45u.