Rolando Villazón

Drie maanden voor hij in juni vorig jaar in het Amsterdamse Muziektheater triomfen vierde in de titelrol van Verdi's Don Carlo, de afscheidsvoorstelling van Riccardo Chailly, was de Mexicaanse tenor Rolando Villazón in Parijs voor het opnamen van een cd met Franse aria's. De cd is de opvolger van zijn vorig jaar verschenen cd met Italiaanse opera-aria's en ook in dit repertoire van Massenet (o.a. Le Cid, Werther, Manon en Le roi de Lahore) en Gounod (o.a. Faust en Roméo et Juliette) maakt Villazón een overweldigende indruk. Een enkel nummer, zoals Source délicieuse uit Gounods Polyeucte, lijkt uit zijn keel overigens sterk op Don Carlo.

Ook hier demonstreert Rolando Villazón opnieuw zijn lichte, heldere en wendbare stem, die hij inzet met dringend en meeslepend pathos. Niet alles is even perfect, een enkel nootje komt wat geforceerd over, maar dat is van geen belang, want hier klinken enorme grandeur en présence. Villazón wordt begeleid door het Filharmonisch Orkest van de Franse radio o.l.v. Evelino Pidò. In het duet Enfin, Manon wordt meegezongen door de prachtige sopraan Nathalie Dessay. Na Villazóns gebiedende `A table' zingt zij `A table' als een verliefde verzuchting en opperste geluk.

Rolando Villazón: Arias Virgin Classics 5 45719 2

    • Kasper Jansen