Nieuwe informatie moordzaak Putten

De recherche heeft nieuwe onderzoeksgegevens in het hernieuwde onderzoek naar de zogeheten Puttense moordzaak. De zaak zal op 14 maart in de tv-rubriek Opsporing Verzocht worden behandeld. Daarbij zal de kijkers een aantal vragen worden voorgelegd. Dat heeft het openbaar ministerie in Zutphen gisteren bekendgemaakt. De Puttense moordzaak draait om de verkrachting van en moord op de 23-jarige stewardess Christel Ambrosius. Zij werd op 9 januari 1994 in de woning van haar grootmoeder, aan de rand van Putten, misbruikt en om het leven gebracht. Twee mannen uit Putten werden voor de misdrijven veroordeeld. Na lange gerechtelijke procedures bleek hun veroordeling onterecht en sprak het gerechtshof in Leeuwarden hen in een herzieningsprocedure vrij. Wat de nieuwe informatie is, wil het openbaar ministerie nog niet zeggen.