Mourinho zijn zin: Collina mag fluiten

De Italiaanse toparbiter Collina moet vanavond het beladen duel Chelsea-Barcelona in goede banen zien te leiden. Coach Mourinho van Chelsea had zich twee weken geleden beklaagd over de arbitrage van de Zweed Frisk en was van mening dat alleen Collina de return in de hand zou kunnen houden. De UEFA gaf, bewust of niet, gehoor aan zijn wens.

Op de persconferentie op Stamford Bridge hielden beide trainers het gisteren netjes, nadat ze de voorbije weken elkaar over en weer verwijten hadden gemaakt. Volgens Mourinho zou Rijkaard in de heenwedstrijd (2-1) in de kleedkamer van Frisk geweest zijn om zich te beklagen over het doelpunt van Chelsea.

Gisteren liet Mourinho, die de geblesseerde Nederlander Robben vanavond aan de kant moet houden, zich niet verleiden tot een reactie op een column van Cruijff in het Spaanse dagblad La Vanguardia. Daarin schrijft de onbezoldigde adviseur van Barcelona onder meer: ,,Als Chelsea met zo'n verdedigende speelwijze weinig titels wint, is het publiek Mourinho snel zat.''