KNVB wijst claim van Sparta af

Sparta heeft gisteren bij de KNVB weinig begrip gevonden voor de ontberingen die spelers en supporters vrijdag in het noorden van Nederland ondergingen. De voetbalbond wees een schadeclaim meteen af. Het ging om de kosten voor een hotelovernachting in Friesland en de extra huurdag van de spelersbus, in totaal ongeveer 1.500 euro.

Sparta won met 1-0 bij Cambuur en zocht na het ijskoude duel onderdak in een hotel wegens het vrijwel onbegaanbare wegennet in Nederland. ,,Het al dan niet doorgaan van een wedstrijd wordt bepaald door de bespeelbaarheid van het veld'', aldus de KNVB.

Sparta-directeur Bonthuis benadrukte dat het niet om het geld ging, maar om het principe. ,,De handelwijze van de KNVB was onverantwoord en onacceptabel. Ik begrijp niet waarom alleen onze wedstrijd zonodig moest doorgaan. Iedereen werd aangeraden om binnen te blijven. Toch moesten wij naar Friesland. Ik zou bijna denken dat de tv-uitzending een rol heeft gespeeld, hoewel SBS6 dit ontkent.''