`Gevaarlijke vlucht BA'

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) overwegen stappen te nemen tegen British Airways wegens het laten doorgaan van een vlucht tussen Californië en Londen ondanks de uitval van een motor. In een verklaring sprak de FAA gisteren van ,,onzorgvuldig en roekeloos gebruik van een vliegtuig''.

Vlucht BA 268 vertrok op 19 februari uit Los Angeles voor een vlucht naar Heathrow. Meteen na vertrek viel een van de vier motoren van de Boeing 747 uit. De gezagvoerder besloot de bewuste motor uit te zetten en de vlucht door te zetten. Een Boeing 747 kan heel goed met drie motoren vliegen, maar als het toestel zo vroeg in de vlucht al problemen heeft, wordt meestal besloten tot terugkeer. Volgens de FAA had de Britse gezagvoerder dat moeten doen.

Het toestel verbruikte nu door het geringere motorvermogen te veel kerosine en kreeg aan het eind van de vlucht te maken met brandstofgebrek. De Boeing maakte uiteindelijk een – veilige – noodlanding in Manchester.