Trainer Wisman weg uit De Vliert

Voetbaltrainer Henk Wisman is zaterdag ontslagen bij FC Den Bosch. Hij werd verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten bij de hekkensluiter van de eredivisie. FC Den Bosch kan rechtstreekse degradatie bijna niet meer ontlopen. De Brabantse ploeg heeft negen punten achterstand op de concurrentie.

De positie van Wisman, die vorig seizoen ook al werd ontslagen bij FC Volendam, wordt in stadion De Vliert tijdelijk waargenomen door zijn assistenten Van Grinsven en Van der Horst.

De positie van Wisman kwam serieus ter discussie na de bekernederlaag van afgelopen woensdag tegen Willem II (3-0). Manager voetbalzaken en oud-speler Van der Hoorn hekelde na die nederlaag het spel van de ploeg en confronteerde daar trainer en spelers mee. Toen werd al duidelijk dat de 47-jarige Wisman zijn langste tijd had gehad bij de Brabanders. Hij tekende deze zomer een contract voor twee jaar.

Wisman is de derde trainer in de eredivisie die dit seizoen niet afmaakt bij zijn werkgever. Johan Neeskens werd vlak voor de winterstop al ontslagen bij NEC en onlangs vertrok Ronald Koeman bij Ajax.

De tijdelijke opvolgers van Wisman kwamen gisteren nog niet actie. Het duel FC Den Bosch-Feyenoord werd afgelast, net als Ajax-AZ, FC Groningen-PSV en ADO-Heerenveen. Vitesse staat na een 2-0 thuiszege op Willem II stevig op de vijfde plaats. Knopper en Gluscevic scoorden zaterdagavond in de overdekte Gelredome. FC Utrecht, een van de concurrenten van Vitesse voor Europees voetbal, speelde zaterdag in Waalwijk met 2-2 gelijk tegen RKC. Mols maakte zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht, nu bijna een half jaar geleden. Douglas maakte de andere Utrechtse treffer. Hoogendorp en Vermaelen scoorden voor RKC.

FC Twente behaalde gisteren zonder goed te voetballen drie punten in Kerkrade. Thuisploeg Roda JC kwam via Koné op voorsprong, maar Sjoekov en N'Kufo scoorden tegen voor de ploeg uit Enschede. Door de nederlaag lijkt Roda JC veroordeeld tot een positie in de middenmoot. Roda behaalde na de winterstop slechts vier punten uit zeven wedstrijden.

NAC behaalde in Doetinchem eindelijk de eerste zege na de winterstop. Door twee goals van uitblinker Diba werd het bij De Graafschap 0-2.