Topstukken op tournee

Zes grote toneelgroepen en tien schouwburgen hebben vanmorgen in Amsterdam het project Topstukken gelanceerd. Topstukken is een selectie van vier grote toneelstukken, deels oude successen en deels veelbelovend nieuw werk, die ieder seizoen langs de meewerkende schouwburgen zal trekken.

Voor de eerste editie, die komend seizoen begint, zijn uitverkoren: Kruistochten van Toneelgroep Amsterdam; Wachten op Godot, met Mini en Maxi, van het Nationale Toneel; Hersenschimmen van het Ro Theater; en De tirannie van de tijd van Het Zuidelijk Toneel.

Hersenschimmen is een nieuw stuk gebaseerd op de roman van J. Bernlef. De tirannie van de tijd is een nieuw toneelstuk van Paul Pourveur, Stefan Hertmans en Claire Swyzen, over een terrorist die in de negentiende-eeuw een aanslag op `de tijd' in Greenwich pleegde.