Junkie XL componeert voor Bill Gates

De Nederlander Junkie XL maakt 150 minuten muziek bij een race-spel van Microsoft, Forza Motorsport, dat op 3 mei verschijnt. Junkie XL, ofwel Tom Holkenborg, had in 2002 een wereldhit met zijn remix van Elvis Presley's A Little Less Conversation. Sinds dat succes is hij een veelgevraagd producer en remixer. Holkenborg woont nu Los Angeles waar hij ook muziek maakt bij films en reclames. Voor het computerspel Forza Motorsport, een race-simulator waarin de speler zijn virtuele auto kan opsieren met allerlei accessoires (velgen en bumpers), liet Holkenborg zich voor een duister psychedelisch geluid inspireren door jaren zeventig-bands als Deep Purple, Black Sabbath en de vroege Iron Maiden. Holkenborg treedt in Amerika op voor grote zalen. Zo is hij in mei te zien op Coachella, het grootste openlucht popfestval van Amerika, naast artiesten als New Order en The Chemical Brothers.