Golfer Woods weer 's werelds beste

Golfer Tiger Woods heeft na zijn overwinning op het Fords Championship in Miami Vijay Singh als nummer 1 van de wereldranglijst afgelost. De 29-jarige Amerikaan vocht voor 35.000 luidruchtig meelevende toeschouwers een prachtig duel uit met Phil Mickelson. Woods, de dag begonnen met een achterstand van twee slagen, kwam op hole 10 op gelijke hoogte. Even later haalde hij met twee enorme uithalen de green van de 543 meter lange par-5 twaalfde hole en maakte de putt voor eagle.

Mickelson was niet geïmponeerd en sloeg terug met knappe birdies op hole 13 en 14. Woods nam weer een slag voorsprong dankzij een birdie op hole 17. Omdat Mickelson zijn bal op de slothole van de Blue Monster net niet in de hole chipte, had Woods een putt van anderhalve meter voor de winst. Met een totaal van 264 slagen (-24) bleef hij Mickelson een slag voor en pakte de eerste prijs van 900.000 dollar. Woods was uitgeblust en uitgelaten tegelijk. ,,Wat een fantastische dag. Als je tijdens zo'n ronde golf niet nerveus wordt, dan leef je niet.'' Mickelson had na de ronde een kwartier nodig om bij te komen van de emoties. ,,Dit is een enorme domper. Ik hoop dat ik snel de kans krijg revanche te nemen op Tiger.''

Vorige maand was Woods ook de sterkste in de Buick Invitational. Met behulp van zijn nieuwe coach Hank Haney heeft hij zijn swing veranderd. Woods zegt een betere golfer te zijn dan vier, vijf jaar geleden, maar de concurrentie heeft ook niet stilgezeten. Mickelson won vorige maand twee toernooien op de Amerikaanse Tour. Vijay Singh, gisteren derde op vijf slagen van Woods, heeft dit jaar ook al een toernooi gewonnen. En Ernie Els, nummer-3 van de wereld, maakte indruk in Dubai. De Zuid-Afrikaan won gisteren de Dubai Desert Classic.