Red Hat Society bereikt Nederland

Zutphen heeft de primeur van de eerste Nederlandse afdeling van een internationaal pret-voor-50plus-vrouwen genootschap

De eerste afdeling in Nederland van de Red Hat Society is begin deze week in Zutphen opgericht door mevrouw Ellen de Wilde-Koolhof. Ze deed dat nadat ze het stuk in deze bijlage had gelezen, afgelopen zaterdag, over het in 2000 in Amerika opgerichte genootschap voor vrouwen van 50 en ouder, die samen plezier willen maken. Als teken van hun frivole kant zetten ze een rode hoed op. Vandaar de naam van de organisatie de Red Hat Society, het Rode Hoed Genootschap. Het genootschap van oprichtster Sue Ellen Cooper heeft inmiddels een miljoen leden, met afdelingen in 26 landen als IJsland, Polen, Mexico en België. En sinds deze week ook in Nederland, land 27, in Zutphen. Initiatiefneemster Ellen de Wilde: ,,Ik vind het leuk om met vriendinnen leuke dingen te doen. Daar lijkt me de Red Hat Society ideaal voor. Ik heb vriendinnen opgetrommeld en contact gezocht via de website met Amerika. En nu zijn we de eerste Nederlandse afdeling, ingeschreven onder de naam Anemone Unlimited. Een afdeling of chapter telt twaalf vrouwen, wij hebben er nu een stuk of vier. Als andere vrouwen elders in Nederland ook een afdeling op willen richten, wil ik ze daarbij graag helpen. Dan kunnen we samen ook weer leuke dingen doen'', zegt Ellen de Wilde, die haar vriendin Didi van Woudenberg Hamstra-van Bosheide onmiddellijk bij haar plan betrok.

Voor contact met de Zutphense tak: ellendewilde@hetnet.nl

Internationaal:

www.redhatsociety.com